Madplan uge 2 / plantebaseret

Madplan uge 3 / plantebaseret

I denne uges madplan, har jeg fokuseret på, at få taget et lækkert billede til hver opskrift, som jeg håber vil gøre jer endnu mere interesseret, i at prøve opskrifterne. Jeg kan endu engang fortælle, at sidste uges madplan blev taget rigtig godt imod, hvilket gør mig varm om hjertet. Bliv endelig ved med at eksperimentere med opskrifterne og sende jeres billeder af retterne.

God fornøjelse 🙂

Mandag 15/1

‘Tuna” sandwich (svarer til 4 personer)

img_8897

Ingredienser:

  • 140 gram kikærter fra dåse
  • 2 tsk. tahin
  • 1 tsk. sennep (kan fås vegansk og øko i aldi – 9kr)
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1/2 rødløg – finthakket
  • 1 spsk. Naturli’ mayo eller Alpro neutral yoghurt
  • 20 gram solsikkekerner
  • Salt og peber
  • Fuldkorns sandwichbrød
  • Evt. spinat og revet gulerødder

Opskrift:

  1. Si vandet fra kikærterne, og skyld dem godt med vand.
  2. Mos kikærterne med en gaffel i en skål.
  3. Tilsæt tahin, sennep, agavesirup, rødløg og mayo eller yoghurten – rør det godt sammen.
  4. Tilsæt til sidst solsikkekerner.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Rist brødet på brødristeren.
  7. Smør massen ud på brødet.
  8. Server eventuelt med spinat og gulerødder.

 

Tirsdag 16/1

Pasta suppe (svarer til 4 personer)

img_8882

Ingredienser:

  • 1 løg – finthakket
  • 3 gulerødder – i tern
  • 1/2 porre – i skiver
  • 2 fede hvidløg – finthakket
  • 2 tsk. timian
  • Grøntsagsboullion
  • 70 gram bønnepasta (jeg brugte sorte bønner)
  • 400 gram kikærter fra dåse
  • Frisk persille
  • 30 gram Spinat
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt & peber

Opskrift:

  1. Tilsæt løg, gulerødder, porre, hvidløg og timian i en gryde med lidt vand, så det ikke brænder på, lad det stege af.
  2. Kog 1,25 liter vand, hæld det i en skål og tilsæt bouillonen.
  3. Når bouillonen er fordelt i vandet, tilsættes det i gryden.
  4. Si vandet fra kikærterne, og skyl dem godt med vand.
  5. Tilsæt spagetti, kikærter og citronsaft.
  6. Til sidst tilsætter du spinaten, sesamfrø og persille.
  7. Smag til med salt og peber.

 

Onsdag 17/1

Hjemmelavet veggie wrap (svarer til 6 wraps)

img_8947

Ingredienser:

  • 170 gram hvedemel
  • 30 gram grahamsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 gram plantesmør
  • 1 dl vand
  • 30 gram hvedemel til at forme brødet

Opskrift:

  1. Bland mel, salt, bagepulver og plantesmør – smuldre det godt med fingre. Når smøret er smuldret, tilsætter du vand lidt efter lidt. Dejen skal være fast, lidt klistret, men må ikke hænge fast.
  2. Form dejen til 6 lige store kugler – ca. 50 gram stykket. Lad kuglerne være tildækket et lunt sted i ca. 10 minutter.
  3. Når kuglerne har hvilet, skal de rulles flade med en kagerulle. De skal være ca. 5 mm. tynde.
  4. Når du har rullet alle kuglerne til en wraps, steger du dem på panden ved mellem varme, ca. 10 sekunder på hver side.
  5. Læg evt. de færdige wraps på en tallerken med et viskestykke over, så de holdes varme.
  6. Pak din wrap med dine yndlings grøntsager.

 

 

Torsdag 18/1

Grøntsagstærte (svarer til 2 personer)

img_8901

Ingredienser:

Bund:

  • 150 gram hvedemel
  • 150 gram grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • 55 ml. rapsolie
  • 1,5 dl vand

Fyld:

  • 1 fed hvidløg – finthakket
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 gulerødder – tern
  • 300 gram spinat
  • 60 gram svampe
  • 1 porre – strimler
  • 100 gram ærter
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber

Creme:

  • 200 ml alpro madlavningsfløde
  • Kokosmælk (ikke light)

Opskrift:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland hvedemel, grahamsmel og salt.
  3. Tilsæt vandet og olie lidt efter lidt, ælt massen godt igennem.
  4. Smør tærteformen med olie.
  5. Put dejen i en stor tærteform, også op af siderne så dejen er lige fordelt.
  6. Prik med en gaffel i dejen (i bunden).
  7. Put dejen ind i ovnen i ca. 10 minutter.
  8. Si vandet fra de sorte bønner, skyl godt med vand.
  9. Tilsæt alle grøntsagerne og hvidløget i en gryde, under svag varme.
  10. Tilsæt ønskede krydderier.
  11. Tilsæt madlavningsfløde og det fede fra kokosmælken.
  12. Dejen tages ud af ovnen og alt fyldet puttes i formen.
  13. Bages i yderligere 10 minutter.

 

Fredag 19/1

Burger med pastinak fritter (svarer til 4 personer)

img_8902

Selvfølgelig skulle jeg have en opskrift med Naturli’ hakket.

Ingredienser:

  • 400 gram Naturli’ hakket (1 pakke)
  • 5 bagte hvidløg
  • 1 løg – finthakket
  • Friskhakket persille
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 dadel uden sten
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. rosmarin
  • 1 tsk. citronsaft
  • 500 gram pastinakker
  • 2 tsk. timian
  • Salt & peber
  • Burgerboller

Tilbehør til burger:

  • Spinat
  • Revet ost (violife)
  • Bløde løg
  • Agurk
  • Ketchup
  • Smørepålæg (Økolivet Aldi – 17kr)

Opskrift:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Sæt de 5 fede hvidløg ind i ovnen med skrald på – i ca. 15 minutter.
  3. Rens pastinakkerne, og skær dem i tynde strimler, lav gerne alle pastinakkerne, så der er til fredsfisk dagen efter.
  4. Sæt pastinakkerne ind i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Tag hvidløgene ud af ovnen og fjern skralden – herefter put de bløde hvidløg ned i en skål.
  6. Put Naturli’ hakket ned i skålen sammen med æblecidereddike, citronsaft, dadel, finthakket løg, persille og alle krydderierne.
  7. Form bøfferne i en ønsket størrelse.
  8. Steg bøfferne på panden til de er gyldne, steg et løg så du kan få bløde løg i din burger.
  9. Varm bugerbollerne i ovnen.
  10. Tilsæt alt tilbehøret, og nyd burgeren sammen med pastinak fritterne.

 

Lørdag 20/1

Fredsfisk (svarer til 4 personer)

img_8900

Hvis du har pastinakker tilbage fra dagen før, er de perfekte til at lave til ‘fredsfisk’. Du kan også sagtens bruge søde kartofler, aubergine eller rødbede.

Opskrift:

  • 300 gram pastinkakker
  • 200 gram kikærtemel (kan købes i matas)
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. havsalt
  • Rasp til panering
  • Rugbrød
  • Evt. Piccalilly (kan fås i Føtex)
  • ^ Blandes med evt. Naturli’ mayo eller Alpro neutral yoghurt

Opskrift:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl og rens pastinakkerne, skær dem ud i ca. 1 cm tykkelse, på langs.
  3. Bag skiverne uden krydder i ca. 10 minutter.
  4. Bland kikærtemel, vand og alle krydderierne, det skal gerne blive til en tyk masse.
  5. Hæld rasp i en anden skål.
  6. Når pastinakkerne er bagt færdige, og de er kølet lidt af, vender du dem i dejen. Hvis dejen falder af, så er massen for tynd, så tilsætter du lidt ekstra kikærtemel.
  7. Efter du har vendt et stykke i dejen, vender du det i raspen efterfølgende og lægger stykket tilbage på bagepapiret.
  8. Sæt stykkerne tilbage i ovnen i ca. 7 minutter – de er færdige når de er gyldne.
  9. Rist rugbrødet på brødristeren.
  10. Server evt. med vegansk remoulade. Se under ingredienser, hvordan du laver det.

 

Søndag 21/1

Veggie bowl

img_8958

Bowls er altid en god idé, hvis du ikke ved hvad du skal have at spise, men har en masse rester i køleskabet. Jeg har tømt mit køleskab for overskydende grøntsager, og gjort den endnu mere lækker med tranebær, soltørret tomater, hjemmelavet pommes og hokkaido creme.

Opskrift på hokkaido creme:

Ingredienser:

  1. 200 gram iblødsatte cashew nødder (sættes i blød dagen før)
  2. 1/2 hokkaido græskar
  3. 1 fed hvidløg
  4. Frisk persille
  5. tsk. citronsaft
  6. Gærflager

Opskrift:

  • Skær græskaret i både, og kog det i ca. 20 minutter.
  • Put de kogte græskar i en foodprocessor sammen med hvidløg, cashewnødder, persille, gærflager og persille og blendt.

 

2 kommentarer

  • rikke gade

    Hej,

    Det ser rigtig lækkert ud. Lige et spørgsmål til burgeren; hvor er burgerboller fra (de ser hjemmelavede ud på den rigtig gode måde) og hvilken smag har smørepålægget? (er det den med karry og linser?)

    Mvh Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • kristinahoffmann

      Hej Rikke.
      Tusind tak fordi du læser med.
      Burgerbollen har jeg desværre ikke lavet, jeg mener det er chia bollerne fra Schulstad.
      Ja, det er den med karry.
      Mange hilsner
      Kristina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 2 / plantebaseret