Den ultamative vegan pizza
Når vi skal have pizza hjemme hos os laver vi den fra bunden, fordi det simpelthen er hurtigt at lave og fordi det smager meget bedre. Den her er uden tvivl den lækreste jeg endnu har lavet! 😉
Opskriften giver 4 pizzaer.
Ingredienser til dej:
- 25 gram gær
- 250 ml vand
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. salt
- 100 gram quinoamel ( du kan også bruge grahamsmel eller kikærtemel)
- 350 gram hvedemel
Ingredienser til bechamelsovs:
- 40 gram smør
- 65 gram mel (jeg brugte quinoamel)
- 350 ml plantemælk
- 1 håndfuld frisk hakket persille
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Øvrige ingredienser:
- 1 håndfuld finthakket grønkål
- 1/2 pakke revet Violife ost
- 200 gram tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
Opskrift:
- Pizzaerne skal have 20 minutter på 200 grader. Lad bradepanden være i ovnen, det gør skorpen ekstra sprød, når den kommer på en varm pande.
- Opløs gæren i vandet, tilsæt olie og salt.
- Tilsæt så quinoamel (eller en anden form for mel). Efter tilsætter du hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal være fast, men ikke klistret.
- Rul dejen ud på bordet i en passende størrelse, husk at tilsæt hvedemel så dejen ikke hænger fast.
- Tilføj tomatpuré, det finthakket hvidløg, løg, grønkål og osten på pizzaen.
- 5 minutter før pizzaen er færdig laver du bechamelsovsen.
- Varm en pande og tilsæt smøret, når smøret er smeltet, tilsætter du mel og rør det godt sammen, så det bliver til små ‘klumper’.
- Tilsæt så soyamælk lidt efter lidt og rør godt imens.
- Til sidst tilsætter du salt, peber og persille. Hvis du synes sovsen er for tyk tilsætter du bare lidt ekstra plantemælk.
- Når pizzaerne er færdig hælder du forsigtigt sovsen ud over pizzaen! MUMS 🙂
Mmmmmm ser topfråder ud <3
God ide med persille i sovsen. Det har jeg ikke prøvet før, men det må jeg da nu!!
Tak for fin opskrift <3